Pubblicazioni

In questa sezione potete trovare gli articoli scientifici del progetto Italian Taste. Grazie a tutti i soci coinvolti nel progetto e a tutti gli It-Tasters che hanno partecipato ai test finora in tutta Italia!

• Associations between food neophobia and responsiveness to “warning” chemosensory sensations in food products in a large population sample
Food Quality and Preference, Volume 68, September 2018, Pages 113-124

Laureati, M.*, Spinelli, S., Monteleone, E., Dinnella, C., Prescott, J., Cattaneo, C., Proserpio, C., De Toffoli, A., Gasperi F., Endrizzi, I., Torri, L., Peparaio, M., Arena E., Bonello, F., Condelli, N., Di Monaco, R., Gatti, E., Piasentier, E., Tesini, F., Pagliarini, E.
Food Qual. doi: 10.1016/j.foodqual.2018.02.007

DownloadRead on Researchgate



• Personality traits and gender influence liking and choice of food pungency
Food Quality and Preference, Volume 66, June 2018, Pages 113–126
Spinelli, S.*, De Toffoli, A., Dinnella, C., Laureati, M., Pagliarini, E., Bendini, A., Braghieri, A., Gallina Toschi, T., Sinesio, F., Torri, L., Gasperi, F., Endrizzi, I., Magli, M., Borgogno, M., di Salvo, R., Favotto, S., Prescott, J., Monteleone, E.
Food Qual. Prefer. 66. doi:10.1016/j.foodqual.2018.01.014

Download  –  Read on Researchgate


• Exploring influences on food choice in a large population sample: the Italian Taste Project
Food Quality and Preference, Volume 59, July 2017, Pages 123–140
Monteleone, E.*, Spinelli, S., Dinnella, C., Endrizzi, I., Laureati, M., Pagliarini, E., Sinesio, F., Gasperi, F., Torri, L., Aprea, E., Bailetti, L.I., Bendini, A., Braghieri, A., Cattaneo, C., Cliceri, D., Condelli, N., Cravero, M.C., Del Caro, A., Di Monaco, R., Drago, S., Favotto, S., Fusi, R., Galassi, L., Gallina Toschi, T., Garavaldi, A., Gasparini, P., Gatti, E., Masi, C., Mazzaglia, A., Moneta, E., Piasentier, E., Piochi, M., Pirastu, N., Predieri, S., Robino, A., Russo, F., Tesini, F.
Food Qual. Prefer. 59. doi: 10.1016/j.foodqual.2017.02.013

DownloadRead on Researchgate

Share